Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora adquireix la Muy Noble per a albergar la Casa de la Cultura

L’edifici que va albergar una de les fàbriques artesanals de ceràmica més emblemàtiques de la província, la Muy Noble y Artística Cerámica de l’Alcora, es convertirà en la nova Casa de la Cultura de la localitat.

Per a això, l’Ajuntament ha adquirit l’immoble, que compta amb aproximadament 1.200 m², per una quantitat de 300.000 €, el pagament del qual es farà efectiu en quatre anys -120.000 euros el primer i 60.000 els tres restants-. L’alcalde, Samuel Falomir, ha acudit aquest matí a la notaria per tal de formalitzar la compra.

Després de la signatura, representants del Govern municipal i de l’Agrupació Musical l’Alcalatén han visitat l’edifici.

Aquest projecte, tal com ha explicat la regidora de Cultura, Ana Huguet, servirà per donar resposta a diferents necessitats actuals de la població, tant culturals com formatives i d’una altra índole.

D’una banda, ha destacat que se solucionarà el problema d’espai que té ara l’Escola de Música, ja que passarà a situar-se a la Casa de la Cultura, que a més comptarà amb un local d’assaig i de concerts per a la Banda de Música.

A més, tal com explica l’alcalde, l’edifici permetrà fer una reorganització dels espais municipals, “el que es pretén és poder ampliar la biblioteca, l’Escola d’Adults i el Casal Jove i fer un centre de formació i un alberg juvenil”. Així, “en traslladar-se alguns d’aquests serveis a la Casa de la Cultura, les actuals instal·lacions podran destinar-se a altres usos”. Per exemple, “a l’actual biblioteca podrà traslladar-se el Casal Jove, al Casal Jove podrà crear-se un centre de formació i a l’Escola d’Adults habilitar-se un alberg juvenil”, ha indicat.

Falomir ha subratllat que “és un projecte a llarg termini, però la seua materialització ens permetrà tindre més i millors serveis”.