Tornar

L’Alcora augmentarà les partides econòmiques per a donar suport a les activitats del comerç i l’hostaleria

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha anunciat que l’Ajuntament augmentarà en un 100% la partida econòmica dirigida a potenciar les activitats del comerç local, que passarà de 9.000 a 18.000 €.

Així mateix, el primer edil ha informat que el consistori dotarà una partida pressupostària de 18.000 € per a donar suport a les iniciatives de l’hostaleria del municipi.

Aquestes mesures, consensuades amb l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora (Acosal) i l’Associació d’Hostaleria i Turisme (Hosturialc), es faran efectives en la pròxima modificació de crèdit del pressupost municipal.

En els dos casos, part de l’ajuda es materialitzarà a través de la signatura de convenis amb aquestes associacions i una altra part es deixarà com a despesa corrent que l’Ajuntament destinarà a sufragar activitats i iniciatives que es duguen a terme per a impulsar el comerç i l’hostaleria en la localitat.

Falomir ha recordat que tots els anys el consistori rubrica un conveni de col·laboració amb l’associació del comerç “però que amb la d’hostaleria no existia encara aquest acord”. Cal assenyalar que Hosturialc és una associació de recent creació, que es va posar en marxa a la fi de l’any passat.

“En aquest temps, ha demostrat ser una associació molt activa i emprenedora, igual que la del comerç. Ambdues organitzen i desenvolupen al llarg de l’any iniciatives molt atractives i beneficioses per als comerços, bars, restaurants, pubs, etc. de l’Alcora”, ha destacat l’alcalde.

D’altra banda, Falomir ha explicat que, paral·lelament a aquesta mesura, l’Ajuntament està treballant en la planificació d’ajudes dirigides a emprenedors, pimes, comerços i establiments hostalers.

El primer edil ha subratllat que “el teixit hostaler, comercial i de serveis dóna vida al nostre poble, són motors necessaris i indispensables a l’Alcora”. També són -continua- uns dels sectors “més perjudicats” per la crisi del Covid-19, pel que “secundar-los és ara més necessari que mai”.

“Des de l’Ajuntament tenim clar que lluitarem al costat d’ells i ja estem treballant també en un pla per a dinamitzar l’Alcora al màxim quan tot açò passe i siga possible”, ha conclòs.