Tornar

L’Alcora celebra el seu primer ple infantil amb la participació dels col·legis del municipi

La sala d’actes de l’Ajuntament de l’Alcora ha acollit aquest matí el seu primer ple infantil, compost per huit “regidors” de segon de primària dels quatre col·legis del municipi: Grangel Mascarós, La Salle, Comte d’Aranda i Puértolas Pardo.

La sessió ha estat presidida per l’alcalde, Víctor Garcia, la regidora de Parcs i Jardins, Nuria Sánchez i el primer tinent d’alcalde, Samuel Falomir, i ha comptat també amb la participació dels regidors Ana Huguet, Robert Tena i Sergio Pejó.

Més d’un centenar de companys de classe dels quatre centres han exercit com a públic i han participat activament fent preguntes als regidors, tant als infantils com als adults.

Durant el ple, els dos edils de cada col·legi, en representació dels seus companys, han exposat totes les seues propostes. A continuació, el segon punt de l’Ordre del Dia ha consistit a posar en comú les iniciatives i prioritzar aquelles que han considerat més importants, de manera que cada centre ha seleccionat quatre d’entre totes les seues propostes. Propostes que s’han sotmès a votació, aprovant-se totes elles.

Aquestes iniciatives aprovades són: obrir la piscina de Sant Vicent a l’estiu i col·locar tirolinas en aquesta zona; construir un carril bici; millores en els gronxadors; col·locar tanques que envolten els parcs per millorar la seguretat; plantar més arbres als parcs; diferenciar zones per edats dins dels parcs, de 0 a 5 anys i de 6 a 12, amb gronxadors adequats per a cada franja d’edat; arreglar les voreres; evitar els excrements de gossos en els parcs; col·locar cases de plàstic grans per a jugar en les zones infantils dels parcs, així com més equipament com tirolines, rocòdroms, ruletes, matalassos, cadafals, etc.

Foment de la participació infantil

“Aquest és el primer ple infantil que es duu a terme a l’Alcora i ens comprometem a que siga una pràctica habitual, ja que es tracta d’una experiència molt positiva i enriquidora com hem pogut comprovar avui”, ha destacat Nuria Sánchez, regidora que ha organitzat la iniciativa. “A més de traslladar-nos les seues opinions, els més menuts han pogut conèixer el funcionament d’un ple”, indica la regidora, qui ressalta que “es nota que han treballat molt a classe l’activitat, les intervencions, totes les propostes, etc.”.

“En l’objectiu de fomentar la participació infantil” aquesta iniciativa se suma a “Imagina el teu parc ideal”. Sánchez recorda que l’Ajuntament va distribuir una enquesta entre els alumnes dels quatre col·legis amb l’objectiu d’arreplegar i posar en pràctica les preferències dels xiquets i xiquetes d’infantil i primària en relació al disseny de les zones infantils dels parcs.

“Des de l’equip de govern considerem prioritari continuar amb el pla de millora dels parcs i jardins del municipi així com seguir comptant amb l’opinió dels seus principals usuaris”, manifesta Sánchez, d’aquesta manera “amb el pressupost de 2017 es duran a terme importants actuacions, tenint en compte les conclusions extretes del ple infantil”.