Tornar

L’Alcora prepara una estratègia per captar fons europeus i impulsar projectes innovadors, sostenibles i integradors

L’Ajuntament de l’Alcora ha constituït una taula de treball per a coordinar i delinear una estratègia dirigida a la planificació i gestió de projectes susceptibles de captar fons europeus. En aquesta, estan representats els tres grups municipals, PSOE, PP i Més l’Alcora.

Mostra de la importància que el consistori confereix a aquesta matèria és la creació d’una regidoria de Projectes Europeus, que assumirà el responsable municipal d’Hisenda i Promoció Econòmica, Robert Tena.

Tena ha destacat que l’objectiu prioritari és “consensuar iniciatives i treballar de manera coordinada per tal de sumar propostes i maximitzar el nombre de projectes que permetan a l’Alcora créixer mitjançant aquest finançament provinent de la Unió Europea”.

“Seran projectes transformadors -tal com ha avançat el regidor- i seguiran l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat de la UE, dins dels Fons Estructurals i d’Inversió 2021-2027, i la línia dels objectius de l’Agenda 2030 de l’ONU”, ha explicat el regidor.

“L’Alcora no pot perdre el tren d’aquesta convocatòria d’ajudes tan important i, per a això, és necessari planificar bé els passos a seguir”, ha subratllat.

Urbanisme, cultura, accessibilitat, eficiència energètica, noves tecnologies…són algunes de les àrees en les quals s’emmarcaran les inversions que se sol·liciten.

“Els fons europeus serviran per tal d’obrir l’Alcora cap al futur i la modernitat a través d’un enfocament sostenible”, ha explicat Tena, ressaltant que els projectes se situen també dins del pla ‘L’Alcora 2030’, que marcarà les directrius i el full de ruta de la localitat per als pròxims 10 anys.