Tornar

L’Alcora sol•licita la creació d’una escola infantil de primer cicle per a xiquets i xiquetes de 2-3 anys

L’Ajuntament de l’Alcora ha atés la petició del CEIP Grangel Mascarós de crear a la localitat una escola infantil de primer cicle, dirigida a xiquets i xiquetes de 2-3 anys. D’aquesta manera, ha remés a la Conselleria d’Educació la corresponent sol•licitud amb la documentació necessària.

Tal com explica el primer tinent d’alcalde i responsable d’Educació, Víctor Garcia, “l’Ajuntament s’encarregaria de fer la reforma necessària a l’aula del centre on està previst dur a terme la iniciativa”, ha manifestat.

Una iniciativa que, segons indica Garcia, ha sigut aprovada, en primer lloc, pel Consell Escolar del CEIP Grangel Mascarós i, posteriorment, ratificada pel Consell Escolar Municipal, en el qual estan representats tots els centres de la localitat, sense cap vot en contra.

“La finalitat per la qual s’ha sol•licitat aquest servei és poder oferir una atenció de qualitat als xiquets i xiquetes de 2-3 anys en el seu doble vessant educatiu i social i facilitar la compatibilització de la vida familiar i laboral”, ha explicat Garcia, destacant que, entre els seus objectius, es troba “fomentar el desenvolupament integral dels xiquets i xiquetes i les seues capacitats físiques, afectives, intel•lectuals i socials; facilitar el desenvolupament integral de valors individuals i bàsics i afavorir l’adquisició progressiva d’hàbits”.

Millores al Grangel Mascarós

D’altra banda, seguint amb la línia de millores als centres empresa per l’Ajuntament des del principi de la legislatura, el primer tinent d’alcalde ha recordat que, recentment, s’han fet treballs d’adequació en diferents espais del CEIP Grangel Mascarós, així, entre altres actuacions, s’ha pintat la façana del col•legi. A més, ja s’estan projectant noves millores.

Així mateix, cal destacar que un dels projectes de millora d’instal•lacions educatives més important dels que s’executaran en 2019 es desenvoluparà en aquest centre i consistirà en la construcció d’un gimnàs.

L’actuació ascendeix a 657.261 € i està finançada íntegrament per la Generalitat Valenciana, a través del Pla Edificant.

El gimnàs comptarà, a banda de la sala d’exercicis, amb vestuaris i condícies masculines i femenines, una cabina adaptada, un magatzem i una sala per al professorat. A més, el projecte contempla la reforma de la cuina del centre, així com l’adequació d’altres estades.

“L’educació és ara una prioritat absoluta i els fets ho posen clarament de manifest: més inversions, més ajudes, més projectes, millor qualitat educativa…”, ha conclòs Garcia.