Tornar

Presenten el pla de suport a emprenedors i nous negocis ‘L’Alcora Emprén’

L’Escola Superior de Ceràmica ha acollit aquest matí la presentació de ‘L’Alcora Emprén’, un pla integral de suport a l’emprenedor i al foment de la iniciativa empresarial integrat per accions impulsades des de l’Ajuntament, la Caixa Rural de l’Alcora i el Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics.

En l’acte han participat l’alcalde de l’Alcora i president del Pacte Ceràmic, Samuel Falomir, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Robert Tena, i el director de la Caixa Rural de l’Alcora, Juan Manuel Nogueroles.

El primer a intervindre ha sigut el primer edil alcorí, qui ha destacat la importància de “sumar esforços” en benefici dels emprenedors i emprenedores. En aquest sentit, ha posat en valor “la unió de sinergies” entre el consistori, la Caixa Rural i el Pacte Ceràmic en pro de la implantació de nous negocis a l’Alcora. “Cal donar suport al talent i a l’esperit emprenedor, ajudant a la materialització de les idees i la seua consolidació”, ha assenyalat, subratllant que “la generació d’iniciatives empresarials i innovadores és clau per al futur de la nostra localitat”.

LÍNIA D’AJUDES

A continuació, Robert Tena ha anunciat que l’Ajuntament inclourà en els pressupostos municipals de 2021 una partida econòmica dotada amb 20.000 € destinada a ajudar als emprenedors de la localitat. Es tracta d’una mesura inclosa dins del Pla d’Impuls Econòmic i Social 2021 que el consistori ha elaborat per tal de reactivar l’Alcora i continuar fent front a l’efecte de la crisi provocada pel covid-19.

“Des del consistori volem afavorir el naixement i consolidació de noves empreses a la nostra localitat i acompanyar als seus promotors i promotores en el, moltes vegades costós, procés de posada en marxa”, ha explicat el regidor, destacant que “els nous projectes reverteixen positivament en tota la societat: generen riquesa, ocupació i noves oportunitats”.

ESPAI COWORKING

Tena ha donat pas a la intervenció de Juan Manuel Nogueroles, que ha presentat el primer Espai Coworking de la localitat, una iniciativa impulsada per la Caixa Rural l’Alcora, a través de la seua obra social.

Com ha explicat el director de l’entitat, la seua inauguració i posada en marxa es realitzarà en 2021, a causa de la situació actual provocada per la covid-19.

Nogueroles ha exposat les característiques de l’espai, situat al carrer Ferrerets: serà totalment gratuït, comptarà amb instal·lacions de disseny modern i estarà dotat de sales de reunions, servei de neteja i manteniment i zona de cafeteria self service.

“És molt important donar suport a l’emprenedoria i la creació de llocs de treball, com també ho és la coordinació d’iniciatives i col·laboració entre entitats per tal de fer més eficaç eixe suport als nous negocis”, així, “des de la Caixa Rural estem molt satisfets de formar part de ‘L’Alcora Emprén’”, ha conclòs.

ASSESSORAMENT A EMPRENEDORS

Per finalitzar, Falomir ha posat en valor el treball realitzat des del Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics en el seu objectiu de fomentar l’ocupació i assessorar en el procés de creació de negocis.

L’alcalde ha ressaltat que, gràcies a formar part del Pacte, l’Alcora compta amb un servei “tan necessari” com és el Punt d’Assessorament a Emprenedors i Empreses, situat a l’Escola Superior de Ceràmica. D’aquesta manera, “igual que la Caixa Rural, el Pacte és també una pota fonamental de ‘L’Alcora Emprén’”, ha manifestat.

“En la seua aposta per fomentar l’ocupabilitat, l’Àrea d’Emprenedors i Empreses ha sigut un dels pilars fonamentals del Pacte, que ha anat incorporant altres projectes amb aquesta mateixa finalitat com ara el Servei de Transmissió d’Empreses. Així mateix, el bon acolliment d’aquests serveis d’assessorament ha permés potenciar l’autoocupació i generar riquesa en el territori”, ha explicat Falomir.

Entre altres dades aportades, cal destacar que el Consorci Gestor del Pacte, a través del servei que ofereix en els diferents municipis consorciats, ha atés 1.352 emprenedors i empreses des de la seua creació l’any 2011.