Ruta de las Ermitas PR-120

Ruta senyalitzada que comunica totes les ermites del terme municipal.

S’inicia a l’Alcora i continua en direcció cap a la Cova de l’Àngel. Segueix en direcció al Mas de Marco. Des d’allí, es desplaça cap a Araia (ermita de Sant Joaquim i Santa Anna). Des del Mas de Rogle, passant pel camí de les Calçades i el barranc del Salt del Cavall, s’ascendeix fins la Creu de Torremundo, a 717 m, cota més alta del terme municipal. La ruta prossegueix per les ermites de Sant Cristòfol, del Calvari i de Sant Vicent. Continua en direcció a Sant Miquel de la Foia, passant pel Molí Matraca. Després, continua per la Mina de Cabres, per la qual s’accedeix a la Creu dels Peregrins de les Ermites. Descendeix pel Castell i l’Ermita del Salvador i continua en direcció a l’Alcora, on finalitza el trajecte.

El primer dissabte de Pasqua, se celebra a l’Alcora un acte emotiu i entranyable que congrega a multitud de persones: el Pelegrinatge per les Ermites. A les sis del matí, a l’albada, té lloc en l’Ermita del Santíssim Crist del Calvari una missa de peregrins, cantors, acompanyants, arriers i el rector, que porta la relíquia. Tots recorren cada una de les cinc ermites del terme municipal durant la jornada, completant fins a un total de 35 quilòmetres acompanyats per una rècua d’atzembles que transporten vitualles i altres efectes.

Dades d’interés:

Comarca: l’Alcalatén

Recorregut: 28.735 m

Altura màxima: 692 m

Desnivell: 620 m

Temps estimat: 10h 5’

Dificultat: mitjana

Per a més informació, hi ha adjunt un arxiu pdf, el contingut del qual també es pot trobar en forma de fullet a l’oficina de turisme Tourist Info l’Alcora.